Renée

 

De mama en papa van Renée werken respectievelijk als apothekeres en tandarts. Uit ons gesprek bleek dat mama houdt van een heel erg strak design, maar papa leek ook wel wat te voelen voor iets thematisch. Een link naar hun medische achtergrond mocht er zeker bij.

 

Wanneer we een ontwerp doorsturen, voegen we ook steeds een uitgebreide uitleg toe. Over elk element van een design denken we immers goed na en dat lichten we dan ook graag toe. Hieronder kan je een stukje lezen uit onze toelichting en kom je meteen ook te weten wat het symbool op de achterkant betekent:

 

  • Voor jullie ontwerp zochten we naar het perfecte huwelijk tussen een sobere en tijdloze stijl voor Laure en toch een thematische, originele uitwerking voor Maarten. Door het toevoegen van een klein element aan de naam (ronde vorm van de 'R' gespiegeld) creëerden we een leuk logo met een originele insteek en een verwijzing naar de apotheek (pilletje). Door het leuke onderschrift "Renée... our happy pill" wordt het concept ook helemaal duidelijk en valt alles samen.
  • We kozen voor een fijn en strak lettertype, zoals gevraagd.
  • Op de achterzijde kozen we voor een strak uitgelijnd tekstblok, zoals besproken. Hierbij plaatsten we de vereenvoudigde formule/notatie van hét gelukshormoon of knuffel/liefdeshormoon oxytocine. Het is ook trouwens de stof die zorgt voor de hechte band tussen ouders en kind dus dit vonden we heel origineel en perfect passen. Dit maakt jullie kaartje -volgens ons- echt uniek en conceptueel. Bovendien verwijst dit naar jullie wetenschappelijke achtergrond (van jullie beide en dus niet alleen van de apotheek) en sluit dit gelukshormoon ook mooi aan bij de "happy pill" op de voorzijde.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0