De Knipklaas aftelkalender

De wat?

 

Kindjes kunnen zich moeilijk voorstellen hoelang het nog duurt voor Pakjespiet zich nu eindelijk door de schouw gaat wurmen.

Ook voor onze kleuter duurde het vorig jaar wat lang en daarom besloten we om het allemaal wat tastbaarder te maken.

We tekenden een Sint met een lange baard en lieten die door onze zoon elke avond een stukje kortwieken.

Was de baard helemaal verdwenen, dan mocht hij de pakjes verwachten!

 

We kochten in het Kruidvat een kartonnen schouw om ons toemalig appartement wat op te leuken (we hadden helemaal geen echte schouw, ramp op ramp!). Onderaan legden we er ledlampjes in en versierden hem met leuke vlagjes. Klaar was onze fake open haard! Elke avond brandden de lichtjes en kon Ben, bij wijze van slaapritueel een stukje knippen (kleuters knippen blijkbaar heel graag:) ) Zo hadden we in afwachting van de grote dag toch al een gezellig 6 december gevoel (en moesten we ook niet elke dag de vraag "wanneer komt de Sint" beantwoorden).

 

We plaatsten hiervan, hoe kan het ook anders, een foto op facebook en kregen leuke reacties van mama's die er ook zo eentje wilden.

Helaas, we hadden dit gewoon met de hand getekend en hadden er geen patroon van.

 

Dit jaar maakten we een versie waar iedereen kan van meegenieten. Sinterklaas kreeg er meteen ook een collega bij, zijn dikke vriend de Kerstman!

Je kan ze hier bestellen, ook in een voordeelsetje. Ze worden in een vrolijke rode enveloppe verpakt, begeleid door een briefje om voor te lezen. Dan komen ze gezellig samen naar jou toe (Ze maken geen ruzie onderweg, beloofd!)

En wij...wij tellen stiekem ook mee af!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0