Willy Wonka verjaardagsfeest

 

Even geen geboortecollectie maar een leuk tussendoortje. Onze zoon werd dit weekend 5 jaar. DE gelegenheid voor mams en paps om onze fantasie de vrije loop te laten en onze knutseltalenten bot te vieren. We kozen als thema "Willy Wonka" naar het boek van Roald Dahl "Sjakie en de chocoladefabriek".  We toverden ons appartementje om tot een klein snoepfabriekje, speciaal voor de kleine lekkerbek. Enkele dagen voordien kregen hij en de gasten een chocoladereep met daarin een gouden toegangsticket verstopt. Helemaal zoals in het boek en film.

 

 

In het verhaal is er in de fabriek een eetbare tuin en een chocolade waterval. We maakten een "echte" boom en hingen die vol met lekkers. Op de tafels plaasten we een verwijzing met een groene bezem als gras :) . De waterval werd een chocolademelk fontein en de caramelberg uit de film werd een soezentoren overgoten met caramel.

 

 

Natuurlijk mocht er geen snoeptaart ontbreken. We zwoegden een ganse dag op het bakken en samenstellen van een dripcake, afgewerkt met kleurrijk snoep. Binnenin zaten 4 lagen met regenboogkleurtjes en smarties.

 

 

Een fabriek is geen fabriek zonder buizen. Bovenaan de trap lieten we snoepjes door een karton buis en flexibel naar beneden rollen.

Om de gasten te bedanken werd Ben eventjes een levende kauwgomballenautomaat. De gasten mochten een centje in de automaat stoppen en dan kregen ze een presentje terug. In dit geval een tube tandpasta want hey...na zo een snoepfestijn zal dat wel nodig wezen!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Moi (zaterdag, 12 september 2020 18:52)

    Waar heb je de wikkels gekocht. De tickets zeg maar.